Asumiņš burkā jeb divas adžikas receptes 0
Ja vīriem roka sniedzas pēc kāda asumiņa, ko pievienot gaļas ēdieniem, saimnieces galdā var celt pašu gatavotu adžiku. Šo piedevu var gatavot divējādi – nevārot un vārot.
1. Svaigo var pagatavot pavisam vienkārši.
• 500 g tomātu
• 70 g ķiploku
• 2 tējkarotes sāls
• 1 tējkarote cukura
• Pustējkarote maltu melno piparu
Tomātus (ar visu mizu vai bez tās) un ķiplokus samaļ gaļas mašīnā, pievieno sāli, cukuru un piparus. Pilda sterilās burkās un glabā ledusskapī pāris mēnešu.
2. Otra adžika ir daudzveidīgāka, garšas buķetes ziņā bagātīgāka, bet tā jāvāra.
• 1 kg paprikas
• 500 g tomātu
• 2 čili pipari
• 100 g ķiploku
• 50 g sāls
• 100 g cukura
• 100 ml eļļas
• 100 ml 9% etiķa
Papriku, tomātus un čili samaļ gaļas mašīnā. Liek katlā, pielej eļļu, pieber sāli, cukuru un vāra 20 minūtes. Pēc tam pievieno etiķi, sasmalcinātus ķiplokus (ja vēlas, var likt vēl svaigas dilles vai pētersīļus) un pasutina piecas minūtes. Pilda sterilās burkās, aizskrūvē vāku un glabā ledusskapī. No šā daudzuma var pagatavot aptuveni 1,5 litrus piedevas.