Foto – Shutterstock

Astoņas viltības, kā pagatavot sulīgu un gardu šašliku 3

Autors: “Praktiski.lv”

Attālums no oglēm

Foto – Shutterstock
Reklāma
Reklāma

Dabiski palīgi asinsspiediena kontrolei: 5 sēklas, ka noteikti jāiekļauj uzturā
Kokteilis
Guntara Rača neatzītie bērni beidzot satikušies! Publicēts kopīgs foto ar sirsnīgu vēstījumu 24
VIDEO. Tramps nomaina Ovālā kabineta galdu dažas dienas pēc tam, kad Īlona Maska dēls iemūžināts uz tā atstājam “dāvanu” 5
Lasīt citas ziņas

Pagatavot sulīgu, bet tai pašā laikā labi izceptu un apbrūnējušu šašliku, izrādās, nemaz nav tik sarežģīti, tikai jāzina daži noteikumi, ar kuriem iepazīstināsim.

Viens no galvenajiem noslēpumem – gaļas gabaliņus kārto virs nokaitētām oglēm ne mazāk kā 15 centimetru attālumā. Cepšanai vislabāk izmantot čuguna grilu.

Trauki marinēšanai

CITI ŠOBRĪD LASA
Foto – Shutterstock

Produktu marinēšanai vēlams izraudzīties stikla, emaljētu vai māla trauku. Nekādā gadījumā nedrīkst lietot alumīnija katlu, jo šis metāls oksidējoties var reaģēt ar šķidrumeim un produktiem, krietni pabojājot garšu.

Treknumus – nost!

Foto – Shutterstock

Gan gaļai, gan zivīm, kas paredzētas cepšanai uz iesma vai grila restēm, vēlams būt “jaunām”, tāpat arī sulīgām un svaigām. Ja plānojat gatavot cūkgaļas šašliku, pārliecinieties, lai tas nebūtu pārāk trekns. Tas ir svarīgi, jo treknums ātri aizdegas un pārogļojas, un tas piešķir gaļai nepatīkamu piegaršu.

Iesmi, restes, pārlejamais

Foto – Shutterstock.com

Pirms cepšanas iesmi vai restes kārtīgi jāieziež ar eļļu, pēc tam nedaudz jāuzsilda. Kamēr gaļa cepas, to ik pa laikam pārlej ar marinādi vai ūdeni ar citrona sulu proporcijās 50×50. Lai gaļa vai zivs izdotos sulīgāka, uz silta šašlika gabaliņiem var uzlikt mazliet sviesta.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.