Vēsāki laikapstākļi bieži pastiprina locītavu sāpes un stīvumu cilvēkiem ar artrītu.
Vēsāki laikapstākļi bieži pastiprina locītavu sāpes un stīvumu cilvēkiem ar artrītu.
Foto: Pexels.com

Kā sevi pasargāt? 0

Lai iespējami samazinātu hronisku slimību saasināšanās risku, “Apotheka” farmaceite Amanda Ozoliņa iesaka stiprināt imunitāti, piemēram, iekļaujot ēdienkartē vairāk vitamīniem un minerālvielām bagātu pārtiku, īpaši augļus un dārzeņus, kas satur C vitamīnu un cinku. Šīs vielas palīdzēs stiprināt imūnsistēmu. Tā kā rudenī dienas kļūst īsākas un ir mazāk saules, nepieciešams papildus lietot D vitamīnu, lai kompensētu saules gaismas trūkumu.

Reklāma
Reklāma
Mājas
7 pārtikas produkti, kas nekad nebojājas. Var izveidot krājumus visam mūžam!
Kokteilis
Nosauktas 5 zodiaka zīmes, kurām dzīvē drīz sāksies “melnā strīpa”
TV24
Ināra Pētersone: “Tas ir ļoti dziļš sitiens sabiedrībai laikā, kad mums visu laiku tiek teikts – savelkam jostas!”
Lasīt citas ziņas

Arī fiziskās aktivitātes palīdzēs uzturēt ķermeni formā, stiprinot sirdi, asinsriti un locītavas. Pat pastaigas vai viegli vingrojumi var būt efektīvi, lai novērstu hronisku slimību saasināšanos. Ja iespējams, vingrojumus ieteicams veikt brīvā dabā, lai uzņemtu dabisko gaismu, kas uzlabos garastāvokli un enerģijas līmeni. Nozīme ir arī pilnvērtīgam miegam, kas uzlabos imunitāti un veicinās ķermeņa atjaunošanās procesus.

Tāpat “Apotheka” sertificētā farmaceite Ozoliņa iesaka sargāties no saaukstēšanās. Ja iespējams, izvairīties no pārpildītām telpām, īpaši sezonālu infekciju laikā, regulāri mazgāt rokas un izmantot roku dezinfekcijas līdzekļus. Iestājoties tumšākam laikam, rudenī bieži pasliktinās garastāvoklis, tāpēc ir svarīgi pievērst uzmanību emocionālajai labsajūtai. Meditācija, relaksācija, patīkamu nodarbju veikšana, kas sagādā emocionālo piepildījumu un prieku, vai vienkārši sarunas ar draugiem palīdzēs mazināt stresu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.