“Asiņu peļķe un divas ļerpatas” – smalks Latvijas restorāns publicē ēdiena bildi, taču komentāros izceļas pamatīga vētra 101
Nurmuižas pils allaž izceļas ar stilu un eleganci, tāpēc turp dodas atpūsties daudzi ikdienas nogurdinātie. Tur atrodas arī restorāns, kurā tiek pasniegti izsmalcināti ēdieni.
Nesen pils restorāna “Facebook” publicēja smalku ēdienu – Nurmuižas jēru ar dārzeņiem, taču komentāros izcēlās īsta vētra. Pie ieraksta pievienoti vairāk nekā 400 komentāri, lielākā daļa no kuriem kritizē ēdienu:
“Latvietim jērs ir gatavs kad gaļa no kauliem nāk nost, bet te divas pusjēlas ļerpatas starp burkāniem un gan jau maksā kā jēra ciska.”
“Te jau nevar saprast. Jērs, vai pusdienas jēram. Tik daudz dārzeņu.”
“Atjautības uzdevums – atrodi jēru!”
“😂 Ar mēli izlaizi šķīvi un tad ej uz veikalu pēc maizes un desas,lai vari paēst pa pēdējām kapeikām,kas palikušas pāri pēc samaksas par šo “porciju”.”
“Un šitais skaitās ok? Vnk samesti novārīti dārzeni, kāds pārgriezts vēl. Neesmu ēdienu dizaineris bet mācījusies par dizaineri ka tādu gan esmu un acis man ir vieta lai šo noteikti nesauktu par skaistu pasniegšanu. Divas gaļas strēmelēs sr samestiem vārītiem dārzeņiem.”
“Divgadnieka launags.”
“Godam likts ne apēšanai…”
“Nu man patīk: nekas nav jāmizo, uzmet uz šķīvja, labi ja minūti tie dārzeņi pavārījās. Noskaloja zemi. Taukos aprauj jēra gabaliņu, izskatās bez garšvielām. Cik viegli, nav jākašājās stundu pie plīts.”
“Kur skaistums? Asiņu peļķe un divas ļerpatas.”
“Tie ir pārpalikumi pēc ēšanas vai ar tā ir porcija?!”
“Gaļas gabals izskatās apetītlīgs😉 un mērce dos papildus nianses garšā, bet, piedodiet par manu iespējamo neprofesionalitāti ēst gatavošanas mākslā, dārzeņi izskatās “nekādi”- vārīti vai sutināti un, kaut arī smalki skaitās mini porcijas- 3 mini bietes, pāris mazi burkāniņi+ vēl kaut kas- tomēr šķiet tā “trūcīgi”…”
“Tagad tas saucās baudīt ēdienu! Ja godīgi,tad labāk nebaudu par tādu naudu,bet uzcepu kartupeļus! Sorri,ko lauķi saprot no mākslas!”
“Salikti dārzeņu atkritumi,ar jēlas gaļas strēmelītēm, un maksā, kā vesels jērs gan jau.”
“Pavāri……Kas notiek jūsu galviņās. Tik, nesakiet, ka tas pats, kas uz šķīvja.”
Protams, netrūkst arī gardēžu, kas novērtē šādu ēdienu un izsaka tam komplimentus:
“Skaisti un gaumīgi. Restorāna cienīgi. Vakariņām pietiekami.”
“Uz restorānu iet baudīt ēdienu, atmosfēru, utt; … pierīties var citās vietās.”
“Var jau būt, ka tas apzināti… Kā zināms, arī antireklāma ir reklāma! Un spriežot pēc iegūtās “popularitātes” un komentāru skaita, triks izdevies! 👌😀 Kā reiz šodien braucu garām, un ticiet vai nē, pie restorāna bij pilns ar automašīnām.”
“Šis ēdiens ir tāds – “tikai labākie gabaliņi”. Pilnīgi nesačakarēts. Bet, par komentāriem ir tik šķērmi… Nu, kādēļ visi šie cilvēki, kam vienīgie laba ēdiena kritēriji ir “liela porcija” un “mīksti izvārīts”, vispār pamana šo ziņu un par to izsakās? Var taču sekot lapai karbonādes elvē un jūsmot par kartupeļiem ar majonēzi! Var pieēsties pelmeņus un justies laimīgs, ja uz šī šķīvja neko labu nemāk saskatīt. Katram taču savs!”
“Wow, cik skaisti!”
“Ļoti…❤️ Un jau bietītes, burkāniņi no pašu dārza.🥕Vienmēr ļoti gards un tik skaisti noformēts ēdiens. Baudījums.🥂✨”
“Dārzeņi izskatās karamelizēti? Jēra gaļu jau vispār maz kur var baudīt. Šķiet, nebūs manam maciņam, bet priecājos, ka Nurmuižā ir smalks (vislabākajā nozīmē) restorāna piedāvājums.”
“Visi kaut ko bauda. Apvārīti vienkārši neizauguši burkāns un biete, kas to ” bauda”, žēl šie lepnie ļautiņi. Laikam atceras bērnību internātā vai palīgskolā. Beidzot tikuši pasēdēt skaistā vietā pēc viņu saprašanas. To skaisto vietu taču varēja atrast ezera vai upes krastā.”
“Beidzot kāda vietiņa, kur var izbaudīt visas ēdienreizes pozīcijas! Parasti, lai nu kā līdz tam, bet deserts ar baudu vairs iekšā nelien.”
“Gards salikums un vasarīgs pasniegšanas veids!”