II (A) asins grupa 4
– labas pielāgošanās spējas jaunai videi un ēdienkartei;
– jutīgs kuņģa un zarnu trakts;
– vāja imūnsistēma un infekciju risks;
– jutīga nervu sistēma.
Otrās asinsgrupas cilvēku organismam labvēlīgi ir dārzeņi (izņemot tomātus, kāpostus un kartupeļus), augļi un ogas, pākšaugi un graudaugi, kā arī nelielā daudzumā zivis.
Jāierobežo piena produktu, gaļas, cukura, kukurūzas un rapšu eļļas uzņemšana. Kā olbaltumvielu avots ir pieļaujamas olas.
No dzērieniem vēlama kafija, zaļā tēja, sarkanvīns, dabiskās sulas un ūdens ar citrona sulu. Nav ieteicama apelsīnu sula, melnā tēja un gāzēti dzērieni.
No uztura bagātinātājiem reizēm papildus ieteicami B grupas vitamīni, C un E vitamīns, kalcijs, dzelzs, cinks, selēns, hroms, probiotikas.
Šīs asinsgrupas īpašniekiem mēdz būt samazināta kuņģa skābes izdale, tādēļ nav ieteicams ēst gaļu un asus ēdienus.
Organismam vislabvēlīgākie ir mierīgi vingrojumi – pilates, kalanētika vai joga.