Kā veselībai noder dažādi garšaugi? 0
Rozmarīns – smadzenēm
Mūžzaļais krūmiņš satur daudz 1,8 cineolu, kas palīdz ātrāk domāt un pieļaut mazāk kļūdu.
Izturība: 10/10
Virtuvē pievienojam: jērgaļai
Salvija – asinsvadiem
Salvijas sastāvā esošās vielas cīnās pret “slikto” holesterīnu. Kulinārijā to var droši pievienot mērcēm un ragū.
Izturība: 6/10
Pievieno arī: tītāra cepetim
Kinza – svara samazināšanai
Kinzā ir vielas, kas stimulē glikozes uzsūkšanos. Pievieno to ēdieniem un ātrāk sajūtīsi sātu. Ar desertu vairs nešķoties nemaz negribēsies!
Izturība: 6/10
Pievieno: vistas gaļas ēdieniem
Pētersīļi – pret vēzi
Lielisks antikancerogēnās vielas apihenīna avots.
Izturība: 8/10
Pievieno: zivju ēdieniem
Timiāns – redzei
Nelielā pušķītī svaiga timiāna (30 g) ir trīs dienu A vitamīna norma. Šis vitamīns nepieciešams labai redzei.
Izturība: 6/10
Pievieno: salātiem
Oregano – muskuļiem
Šajā augā ir daudz kariofillēna, kuram piemīt spēcīga pretiekaisuma iedarbība. Oregano palīdz novērst muskuļu sāpes pēc intensīviem treniņiem.
Izturība: 5/10
Pievieno: makaroniem
Piparmētras – aknām
Piparmētras ir diurētiķis, kas palīdz atbrīvoties no liekā šķidruma organismā, samazinot slodzi uz “drenāžas sistēmu”. Galvenais, nepārspīlē – ar vienu tasi piparmētru tējas dienā būs gana!
Izturība: 8/10
Pievieno: tējai
Baziliks – sirdij
Šajā augā ir vielas, kas palīdz samazināt paaugstinātu arteriālo asinsspiedienu. Lieto profilaksei, bet atceries, ka hipertoniskās krīzes brīdī nepalīdzēs!
Izturība: 6/10
Pievieno: mocarellas sieram