Foto: Pexels.com

5. Intensīvi apstrādāti pārtikas produkti 0

Intensīvi apstrādāti pārtikas produkti, kas satur emulgatorus, mākslīgos saldinātājus un dažādas piedevas, piemēram, pārtikas krāsvielas, arī var palielināt resnās zarnas vēža risku. Šīs piedevas var negatīvi ietekmēt zarnu veselību un veicināt vēža attīstību.

Dr. Zagijana atzīst, ka šo pārtikas produktu izslēgšana no uztura var būt sarežģīta, taču viņa iesaka palielināt augļu un dārzeņu patēriņu, lai uzlabotu zarnu veselību un samazinātu vēža risku.

@drkarenzaghiyan_official Would you like a list of food that prevents cancer? Stay tuned! #colorectacancer #coloncancer #rectalcancer #colonoscopyprep #cancer #guthealth #colorectsurgeon ♬ original sound – Karen Zaghiyan, MD, FASCRS

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.