![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2025/02/pexels-jibarofoto-1857729-1024x683.jpg)
Ārste brīdina par 5 pārtikas produktiem, kas palielina risku saslimt ar vēzi. Dažus no tiem lieto teju katrs 0
Resnās zarnas vēzis ir viens no izplatītākajiem vēža veidiem Apvienotajā Karalistē. Lai gan agrāk tas galvenokārt skāra vecākus cilvēkus, pēdējās desmitgadēs saslimstība jaunāku cilvēku vidū ir ievērojami palielinājusies. Ķirurģe ar specializāciju kolorektālajā ķirurģijā Dr. Karena Zagijana uzskata, ka šī pieauguma iemesls varētu būt saistīts ar mūsu uztura paradumiem. Viņa norāda uz pieciem pārtikas produktiem, kas var palielināt resnās zarnas vēža risku.
1. Sarkanā gaļa
![](https://lastatic.ams3.cdn.digitaloceanspaces.com/2015/05/grilesana_0721.jpg)
Regulāra sarkanās gaļas lietošana uzturā var palielināt resnās zarnas vēža risku. Turklāt gaļas pagatavošana uz atklātas liesmas, piemēram, grilēšana, risku var tikai paaugstināt.