Aroniju kompots ar āboliem un bumbieriem 0
Sastāvdaļas
(4 puslitra burciņas)
• 150 g aroniju
• 1 kg skābu un stingru ābolu
• 500 g bumbieru
• 1,5 l ūdens
• 500 g cukura
Pagatavošana.
Āboliem un bumbieriem izņem serdi un tos sagriež astoņās daļās (ja miza nav bieza, nemizo). Kārto burkās kopā ar aronijām. Pagatavo sīrupu, uzvārot ūdeni un izšķīdinot tajā cukuru. Uzlej augļiem un ogām un pasterizē +85 °C (0,5 l burciņas 10 minūtes, 1 l burciņas 15–18 minūtes). Pēc tam burkas aizvāko un apgriež otrādi.
! Ņemot aronijas, ābolus un bumbierus šādās proporcijās un savārot ar cukuru attiecībās 1 : 1, var iegūt arī gardu un aromātisku ievārījumu.