Foto – Aija Geida

Aroniju kompots ar āboliem un bumbieriem 0

Sastāvdaļas

(4 puslitra burciņas)

• 150 g aroniju

• 1 kg skābu un stingru ābolu

• 500 g bumbieru

• 1,5 l ūdens

• 500 g cukura

Pagatavošana.

Āboliem un bumbieriem izņem serdi un tos sagriež astoņās daļās (ja miza nav bieza, nemizo). Kārto burkās kopā ar aronijām. Pagatavo sīrupu, uzvārot ūdeni un izšķīdinot tajā cukuru. Uzlej augļiem un ogām un pasterizē +85 °C (0,5 l burciņas 10 minūtes, 1 l burciņas 15–18 minūtes). Pēc tam burkas aizvāko un apgriež otrādi.

Reklāma
Reklāma
“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
RAKSTA REDAKTORS
Bez vainas vainīgs? Mirklī, kad trīs bērnu tēva Artūra kontā ienāca 200 eiro, viņš kļuva par bīstamu krāpnieku! 44
Lasīt citas ziņas

! Ņemot aronijas, ābolus un bumbierus šādās proporcijās un savārot ar cukuru attiecībās 1 : 1, var iegūt arī gardu un aromātisku ievārījumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.