Foto-Valdis Semjonovs

Aroniju jogurta kūka. Bez cepšanas! 0

Sastāvdaļas – 50 g jogurta bez piedevām, 50 g saldā krējuma, 1 tējk. želatīna, aroniju sula. Pamatnei: smilšu cepumi (var būt “Selgas”), sviests.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Lasīt citas ziņas

Saldo krējumu saputo, pievienojot šķipsniņu sāls un cukura. Želatīnu uzbriedina, pēc tam izkausē ūdens peldē, pievieno putukrējumam. Reizē ar želatīnu saldā krējuma masā iecilā jogurtu un pēc garšas pielej aroniju sulu. Ja vēlas, pievieno arī veselas aronijas.

Kūkas formā aptuveni 2 cm platumā ieklāj sadrupinātus smilšu cepumus, kas sajaukti ar kausētu sviestu (2:1). Pāri liek saldā krējuma, jogurta un aroniju masu. Kūku dažas stundas patur ledusskapī, tad sagriež gabaliņos un liek uz šķīvja, rotājot ar svaigām ogām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.