Foto-Valdis Semjonovs

Aroniju jogurta kūka. Bez cepšanas! 0

Sastāvdaļas – 50 g jogurta bez piedevām, 50 g saldā krējuma, 1 tējk. želatīna, aroniju sula. Pamatnei: smilšu cepumi (var būt “Selgas”), sviests.

Reklāma
Reklāma

Pagatavošana.

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Saldo krējumu saputo, pievienojot šķipsniņu sāls un cukura. Želatīnu uzbriedina, pēc tam izkausē ūdens peldē, pievieno putukrējumam. Reizē ar želatīnu saldā krējuma masā iecilā jogurtu un pēc garšas pielej aroniju sulu. Ja vēlas, pievieno arī veselas aronijas.

Kūkas formā aptuveni 2 cm platumā ieklāj sadrupinātus smilšu cepumus, kas sajaukti ar kausētu sviestu (2:1). Pāri liek saldā krējuma, jogurta un aroniju masu. Kūku dažas stundas patur ledusskapī, tad sagriež gabaliņos un liek uz šķīvja, rotājot ar svaigām ogām.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.