Aromātiskie citronu cepumi ar pūdercukuru: tie kļūst par ģimenes iecienītāko našķi 0
Par šiem cepumiem mēdz teikt, ka tiem ir tikai viens trūkums – tie pārāk ātri pazūd no šķīvjiem. Ārkārtīgi gardi un aromātiski cepumiņi, turklāt, to sastāvdaļas, kā arī pagatavošana ir ļoti vienkārša. Izdosies pat iesācējiem!
Sastāvdaļas:
- 130 grami sviesta istabas temperatūrā
- 180 grami cukura
- 1 ola (paliela vai 2 mazas)
- 1 tējkarote vaniļas ekstrakts
- 1 tējkarote citrona miziņas
- 1 tējkarote citrona sulas
- 300 grami milti (var būt vairāk vai mazāk, atkarīgs no mīklas konsistences)
- 2/3 tējkarotes cepamā pulvera
- 1/4 tējkarotes sodas
- 1/4 tējkarotes sāls
- 3 ēdamkarotes pūdercukura
Pagatavošana:
Sviestu sakuļ kopā ar cukuru līdz krēmīgai konsistencei. Pievieno vaniļas ekstraktu, iepriekš sarīvēto citrona miziņu, izspiesto citrona sulu un olu – kārtīgi visu samaisa. Pievieno sodu, cepamo pulveri, sāli, miltus un jauc mīklu. Atgādinājums! Milti var būt vairāk vai mazāk – viss atkarīgs no tā, kādā konsistencē veidojas mīkla!
Formē no iegūtās mīklas masas bumbiņas apmēram valriekstu izmērā. Katru bumbiņu izrullē pūdercukurā. Taču var veidot arī citas formas cepumiņus – jāņem gan vērā, ka tad var mainīties cepšanas ilgums!
Liek cepeškrāsns pannā uz izklāta folija vai cepamā papīra 6-7 centimetru attālumā vienu no otra. Liek cepeškrāsnī un cep 200 grādos, kamēr maliņas kļūst zeltaini brūnas – vidēji 10 līdz 13 minūtes.
Labu apetīti!
Sagatavots pēc ārzemju preses materiāliem.