Foto – Aija Geida

Aromātiskie brūkleņu rullīši ar kardamonu. Kas par smaržu! 0

Foto – Aija Geida
Reklāma
Reklāma

(Veidnei 30 cm diametrā)

Rauga mīklai

• 400 g kviešu miltu

• 200 ml silta piena vai ūdens

• 60 g sviesta

• 40 g cukura

• ½ olas

• 20 g presētā rauga (6,5 g sausā)

• Šķipsniņa sāls

Pildījumam

• 75 ml skābā krējuma

• 300 g brūkleņu

• 100 g cukura

• ½ tējkarotes malta kardamona

Glazūrai

• 100 g pūdercukura

• 1–2 tējkarotes citrona sulas

Kokteilis
Šīs četras zodiaka zīmes drīz satiks savu karmisko cilvēku: viņu dzīve krasi mainīsies
“Tas ir Ivans Vladimirovičs Putins.” Pirmo reizi publiskoti Putina slepenā dēla foto, kuru pirms 10 gadiem viņam dāvāja Kabajeva 22
Veselam
Jauni cilvēki riskē nepamanīt zarnu vēža simptomus – ārste brīdina par 5 svarīgākajām pazīmēm
Lasīt citas ziņas

Gatavo mīklu. Siltā pienā izšķīdina cukuru un raugu, tad pievieno olu un samaisa. Izsijātos miltos, kam piebērts sāls, lēnām lej šķidro masu un maisa. Pielej siltu, izkausētu sviestu un mīca, līdz mīkla atlec no bļodas malām. Mīklai jābūt nedaudz lipīgai, elastīgai un maigai. Pārsedz ar dvieli un raudzē siltumā. Pēc 40 minūtēm atspaida un raudzē vēlreiz. Kad mīkla pacēlusies, to izrullē, uz virsmas uzziež skābo krējumu, pārkaisa ar cukuru un kardamonu, uzber brūklenes. Mīklu sarullē, sagriež 5–6 cm garos gabaliņos un kārto veidnē, kas ieziesta ar sviestu un izkaisīta ar miltiem. +180 °C cep 30–40 minūtes. Kad rullīši atdzisuši, pārlej ar glazūru, ko pagatavo, pūdercukuram pamazām lejot klāt citrona sulu, līdz iegūta bieza, piloša masa.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.