Ar ingveru 2
Sastāvdaļas
• 125 g mīksta sviesta
• 125 g kviešu miltu
• 50 g brūnā cukura
• 2 ēdamkarotes vaniļas cukura
• 1 ēdamkarote skābā krējuma
• ½ tējkarotes malta ingvera pulvera
• 1 tējkarote cepamā pulvera
• 50 g kartupeļu cietes
• 50 g iecukurota ingvera
• 70 g šokolādes glazūras
Pagatavošana
Ingveru sagriež mazos gabaliņos.
Sviestu sajauc ar cukuru, vaniļas cukuru, ingvera pulveri un pievieno ingvera gabaliņus.
Atsevišķā bļodā ieber kviešu miltus, cepamo pulveri un kartupeļu cieti.
Sajauc kopā abas masas un veido mīklu, ko patur ledusskapī pusstundu.
Mīklas bumbiņas saplacina, veidojot mazus apaļus cepumiņus, vai izrullē un izspiež ar formiņām.
Cep +180 °C aptuveni astoņas minūtes, līdz cepumi zeltaini brūni. Atdzesē un uzlej šokolādes glazūru.