Vaniļas radziņi 2
Sastāvdaļas
• 250 g kviešu miltu
• 200 g cieta sviesta
• 100 g pūdercukura
• 200 g lazdu riekstu
• 4 ēdamkarotes vaniļas cukura
• ½ tējkarotes cepamā pulvera
• 2 ēdamkarotes skābā krējuma
• 100 g šokolādes glazūras
• 40 g pūdercukura
Pagatavošana
Miltus sajauc ar sviestu, skābo krējumu, vaniļas cukuru un pūdercukuru. Pievieno blenderī smalki sasmalcinātus lazdu riekstus un samīca mīklu. Ļauj 40 minūtes atpūsties ledusskapī.
No mīklas veido plānus cepumus – radziņus, liek uz plāts, kas izklāta ar cepampapīru, un cep, līdz tie ir zeltaini brūni (+180 °C aptuveni 10 minūtes).
Izkausē šokolādes glazūru (var mazos iepakojumos nopirkt veikalos) un katru radziņu iemērc šokolādē. Uzkaisa pūdercukuru.