Ja jogurts joprojām ir nedaudz sulīgs, pieliek mazliet kartupeļu cietes un sāli. Samaisa un sadala trīs daļās. Vienai no tām pievieno smalki sakapātu ķiploku, sajauc un saveļ bumbiņas. Arī no atlikušās masas veido bumbiņas. Daļu no tām apviļā sablendētā kaltētu tomātu un bazilika lapiņu maisījumā, citas – smalki sakapātos paprikas gabaliņos. 0
Burciņā līdz pusei ielej neitrālas garšas augu eļļu, ieliek siera bumbas un papildina eļļu līdz trauka kakliņam. Ja bumbas ir pilnībā nosegtas ar eļļu, tās ledusskapī glabājas 2–3 nedēļas.
Eksperimentējiet! Garšas dažādošanai siera bumbas var apviļāt jebkurā sev tīkamā garšvielu un garšaugu maisījumā.
Starp citu, ir vēl viens variants – notecināto jogurta masu sajauc ar svaigo sieru, ko arī var pagatavot mājās. Proti, uzvāra trīs litrus piena un brīdī, kad piens ceļas uz augšu, pielej litru kefīra. Izslēdz uguni, maisa, līdz atdalās sūkalas, un notecina marlītē. Ja siera masu rūpīgi izmīca ar rokām un pievieno tikpat daudz jogurta, siera bumbas ir maigākas, ar saldenāku garšu.
UZZIŅA
Mājās gatavotas siera bumbas izmaksā 2–3 reizes lētāk nekā veikalā pirktās.