Ja jogurts joprojām ir nedaudz sulīgs, pieliek mazliet kartupeļu cietes un sāli. Samaisa un sadala trīs daļās. Vienai no tām pievieno smalki sakapātu ķiploku, sajauc un saveļ bumbiņas. Arī no atlikušās masas veido bumbiņas. Daļu no tām apviļā sablendētā kaltētu tomātu un bazilika lapiņu maisījumā, citas – smalki sakapātos paprikas gabaliņos. 0

Burciņā līdz pusei ielej neitrālas garšas augu eļļu, ieliek siera bumbas un papildina eļļu līdz trauka kakliņam. Ja bumbas ir pilnībā nosegtas ar eļļu, tās ledusskapī glabājas 2–3 nedēļas.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Veselam
Liekie kilogrami neatkāpjas ne pa kam? 4 pazīmes, ka jūsu vielmaiņa nedarbojas pareizi
Lasīt citas ziņas

Eksperimentējiet! Garšas dažādošanai siera bumbas var apviļāt jebkurā sev tīkamā garšvielu un garšaugu maisījumā.

Starp citu, ir vēl viens variants – notecināto jogurta masu sajauc ar svaigo sieru, ko arī var pagatavot mājās. Proti, uzvāra trīs litrus piena un brīdī, kad piens ceļas uz augšu, pielej litru kefīra. Izslēdz uguni, maisa, līdz atdalās sūkalas, un notecina marlītē. Ja siera masu rūpīgi izmīca ar rokām un pievieno tikpat daudz jogurta, siera bumbas ir maigākas, ar saldenāku garšu.

UZZIŅA

CITI ŠOBRĪD LASA

Mājās gatavotas siera bumbas izmaksā 2–3 reizes lētāk nekā veikalā pirktās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.