Foto – Aija Geida

Pagatavojam aromātiskas siera bumbas 0

Sniega bumbas, sniega pikas – ar šādiem nosaukumiem veikalos un tirdziņos var nopirkt aromātiskas mīkstā siera bumbiņas. Tās var uzziest uz maizītēm, pievienot salātiem. Taču siera bumbas var pagatavot arī mājās. Tas nav sarežģīti, bet laikietilpīgi gan.

Reklāma
Reklāma

Kā gatavot? 

Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Vispirms pagatavo jogurtu. Pienu uzvāra un atdzesē līdz +43 °C. Tad pievieno bezpiedevu jogurtu un rūpīgi samaisa. Noliek siltā vietā uz 8–10 stundām. Ja telpa ir vēsa (mazāk par +20 °C), burku vai katlu der ietīt vilnas segā, citādi jogurts var neizdoties. Otrs svarīgs faktors – lai jogurta baktērijas varētu augt un vairoties, trauks jānovieto tā, lai nebūtu jāpārvieto un to nevarētu nejauši pagrūst. Tēlaini izsakoties, jogurta baktērijas veido it kā sietu, kas sastāv no mazām ķēdītēm. Katrs pieskāriens sajauc šo smalko struktūru, un jogurts saplok.

Ja ievēro abus nosacījumus, var itin viegli iegūt gardu, aromātisku un biezu jogurtu. Atkarībā no tā, kura ražotāja bezpiedevu jogurtu un pienu izmanto, mazliet mainās galaprodukta konsistence. Biezāku iegūst no lauku piena. Pēc tam no jogurta vēl 2–3 reizes var gatavot jaunu porciju, tas nav katru reizi jāpērk veikalā.

CITI ŠOBRĪD LASA
Svaigo jogurtu izkāš caur sietiņā vairākkārt salocītu marli, lej bļodā, uzliek nelielu slogu un novieto ledusskapī uz 10–12 stundām. Šoreiz svarīgi neatstāt jogurtu siltumā, jo tad baktērijas turpinās ēst cukurus un masa kļūs skāba.
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.