Foto: Aija Geida

Aromātiskais zaļumu sviests 0

Tik pierastā maize garšo daudz labāk, ja to bauda ar aromatizētu sviestu. Tam var pievienot ne tikai zaļumus, bet arī mārrutkus un garšaugus.

Reklāma
Reklāma
Veselam
Pat neliela deva var izraisīt problēmas: ārsti brīdina par populāra bezrecepšu medikamenta iespējamiem bīstamajiem blakusefektiem
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
RAKSTA REDAKTORS
“Bija jau par vēlu…” Grupas “Oranžās Brīvdienas” pāragri mirušā solista Speisa sieva Ilze pastāsta, kas īsti notika liktenīgajā naktī
Lasīt citas ziņas

Sastāvdaļas
• 100 g sviesta
• ķiploka daiviņa
• 2–3 ēdamkarotes sakapātu diļļu
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• pustējkarote sāls

Mīkstu sviestu sajauc ar sīki sakapātu vai caur ķiploku spiedi izspiestu ķiploku, pievieno sakapātas dilles, piparus un sāli. Samaisa. Ieliek mazā trauciņā ar vāku un uzglabā ledusskapī. Labi garšo ar svaigi ceptu maizi.

UZZIŅA

CITI ŠOBRĪD LASA

• Visvienkāršāko zaļumu sviestu var pagatavot, mīkstam sviestam pievienojot sīki sakapātas dilles, sāli un citrona sulu.

• Zaļumu sviests labāk smērējas uz maizes, ja tam pievieno nedaudz olīveļļas (nepilna ēdamkarote uz 100 g).

• Sviests būs pikantāks, pievienojot sīki sakapātu ķiploku, mārrutkus un lociņus.

• Ja sviestam liek svaigus zaļumus un garšaugus, tos ieteicams sasmalcināt ar šķērēm sakapāt ar lielu nazi – tad labāk izdalās ēteriskās eļļas. Blenderī zaļumus gan nav ieteicams kult, jo veidojas putra.

• Zaļumu sviestam var izmantot dažādus garšaugus: dilles, pētersīļa lapiņas, kinzu jeb koriandru, lapu selerijas, timiānu, piparmētru, salviju, majorānu, estragonu, sīpollokus. Tas padarīs sviestu daudz aromātiskāku.

• Uz 100 gramiem mīksta sviesta rēķina 3 ēdamkarotes sakapātu zaļumu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.