Aromātiska tomātu mērce ar biezpiena sieru 0
Sastāvdaļas
• 500 g tomātu
• 100 g biezpiena siera
• 100 ml saldā krējuma
• 2 ēdamkarotes augu eļļas
• ½ tējkarotes krievu sinepju
• ⅓ tējkarotes maltu melno piparu
• ⅓ tējkarotes kurkumas
• 2 ēdamkarotes cukura
• ½ tējkarotes sāls
Pagatavošana.
Biezpiena sieru sagriež mazos gabaliņos un apcep augu eļļā. Tomātus sagriež gabaliņos un katliņā karsē piecas minūtes. Pievieno saldo krējumu, sāli, cukuru, sinepes, maltus melnos piparus un kurkumu. Karsē vēl minūti. Pieliek apcepto sieru, samaisa un izslēdz uguni. Mērce labi sader ar vārītiem griķiem, rīsiem un kvinoju.
! Mērcei var izmantot jebkuru sieru, kas nekūst karstumā.