Foto – magueybakery.blogspot.com

Argentīniešu cepumi “Alfajor” 0

Sastāvdaļas

(6 porcijām)

300 g kviešu miltu

200 g saldkrējuma sviesta

3 olas

2 ēdamkarotes konjaka

300 g kukurūzas cietes

1 citrons

vaniļa pēc garšas

cepamais pulveris – pēc vajadzības

Reklāma
Reklāma

kokosriekstu pārslas – pēc garšas

200 g iebiezinātā piena

“Latvija ir iegājusi Nāves spirālē! Ar čurainu lupatu jāpatriec!” Hermanis par politiķiem, kuri valsti ved uz “kapiem”
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
7 iemesli, kāpēc jūs nespējat zaudēt svaru pat, ja pārtiekat tikai no vienas salāta lapas
Lasīt citas ziņas

Sākumā gatavo mīklu. Sviestu samaisa ar cukuru, nedaudz pasilda, lai cukurs izkustu, pievieno vaniļu, miziņu no pusītes citrona un konjaku.

Vienu veselu olu un divus olu dzeltenumus, miltus un cieti pievieno, pakāpeniski maisot. Maisīt vajag, līdz mīkla kļūst elastīga un nelīp pie rokām.

Pārsedz ar salveti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Mīklu izrullē, ar glāzi veido formiņas (vai izmanto citas formiņas).

Cep cepeškrāsnī 150-180 grādos, līdz veidojas dzeltenīga krāsa.

Uz viena cepuma uzmanīgi uzklāj iebiezināto pienu vai džemu (apsmērē arī malas), “salīmē” ar otru cepumu virspusē un pārkaisa ar pūdercukuru.

Maliņas apbirdina ar kokosriekstu pārsliņām vai maltiem riekstiem.
Recepte no 1000. menu

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.