Argentīniešu cepumi “Alfajor” 0
Sastāvdaļas
(6 porcijām)
300 g kviešu miltu
200 g saldkrējuma sviesta
3 olas
2 ēdamkarotes konjaka
300 g kukurūzas cietes
1 citrons
vaniļa pēc garšas
cepamais pulveris – pēc vajadzības
kokosriekstu pārslas – pēc garšas
200 g iebiezinātā piena
Sākumā gatavo mīklu. Sviestu samaisa ar cukuru, nedaudz pasilda, lai cukurs izkustu, pievieno vaniļu, miziņu no pusītes citrona un konjaku.
Vienu veselu olu un divus olu dzeltenumus, miltus un cieti pievieno, pakāpeniski maisot. Maisīt vajag, līdz mīkla kļūst elastīga un nelīp pie rokām.
Pārsedz ar salveti.
Mīklu izrullē, ar glāzi veido formiņas (vai izmanto citas formiņas).
Cep cepeškrāsnī 150-180 grādos, līdz veidojas dzeltenīga krāsa.
Uz viena cepuma uzmanīgi uzklāj iebiezināto pienu vai džemu (apsmērē arī malas), “salīmē” ar otru cepumu virspusē un pārkaisa ar pūdercukuru.
Maliņas apbirdina ar kokosriekstu pārsliņām vai maltiem riekstiem.
Recepte no 1000. menu