Foto: Anda Krauze

Arbūzu mizu ievārījums – neticami salds gardums 0

Pirms gadiem desmit kolēģi Aivu Kalvi Gruzijā pacienāja ar saldu, saldu ievārījumu un lika uzminēt, no kā tas gatavots. “Augļa gabaliņi izskatījās kā tādi mazi dzintariņi. Protams – neuzminēju. Tas bija arbūzu mizu ievārījums. Šogad lielveikalos nopērkami milzum lieli, izcili saldi un salīdzinoši lēti arbūzi. Ko nu!? Vai tad praktiskā latviete metīs mizas ārā. Nu beidzot sadūšojos uzvārīt… bet diez vai vēl kādreiz vārīšu, jo process ir laikietilpīgs, rezultāts – ļoti salds. Bet ir ko pacienāt un likt minēt! Starp citu, varētu iznākt labas sukādes, ja sīrupu notecina.”

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
“Varēja notikt ļoti liela nelaime…” Mārupes novadā skolēnu autobusa priekšā nogāzies ceļamkrāns 5
Lasīt citas ziņas

Vajadzēs: 1 kg notīrītu arbūza mizu, 1 kg cukura, 2 glāzes ūdens, 2 tējkarotes citronskābes, 2 tējkarotes sodas, 1 tējkaroti malta kardamona (varot lietot arī ingveru).

Pirms tam arbūzu rūpīgi nomazgā. Mizas, kas palikušas, sagriež palielos gabalos, lai vieglāk nomizot zaļsvītraino daļu. Balto mizas daļu, kam mazliet sārtuma klāt, sagriež 1–1,5 cm kubiciņos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Sodu izmaisa glāzē ūdens, uzlej uz sagrieztajām miziņām. Ja vajag, pielej ūdeni, lai visi gabaliņi būtu nosegti, un atstāj uz trim stundām. Tad ūdeni nolej, miziņas noskalo ūdenī, uzlej tīru ūdeni un atstāj mirkt vēl 30 minūtes, pēc tam vēlreiz noskalo tīrā ūdenī.

Liek katliņā, uzlej 2 glāzes ūdens un ieber pusi no cukura daudzuma. Liek vārīties uz nelielas uguns. Kad uzmet burbuli, turpina vārīt vēl 20 minūtes. Tad ļauj nostāvēties 10–12 stundas.

Pēc tam atkal uzkarsē ievārījumu, pieber atlikušo cukura daudzumu, samaisa un vāra 20 minūtes. Atkal atstāj uz 10–12 stundām.

Uzkarsē ievārījumu, pievieno citronskābi, kardamonu, vāra 30 minūtes. Gatavs!

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.