Foto – Karīna Miezāja

– Vai jūsu nosauktā proporcija starp piena koncentrātu un sieru izveidojās tāpēc, ka sieru nespējat tik daudz ražot vai ka nav kur uzglabāt? 0

– Spējam ražot sieru vairāk. Proporcija izveidojās tāpēc, ka pērn ar industriālajiem produktiem varēja ļoti labi pelnīt. Visi darījumi notika ar priekšapmaksu. Uzņēmumam tas bija nemitīgs skrējiens, lai tiktu pie apgrozāmajiem līdzekļiem. Nevar teikt, ka vadītāji nedomāja par nākotni. Rūpnīcas būvniecībā paveiktais ir Triju Zvaigžņu ordeņa vērts. Patlaban ir pilnīgi skaidrs, ka vairāk jāražo produkti ar augstāku pievienoto vērtību, gatavais produkts. Industriālie produkti ir tikai izejviela. Mūsu uzdevums tātad ir ražot vairāk siera.

– Vai agrāk ražoto sieru izpirka?

– Sieru ražojam atbilstoši klientu pieprasījumam. Jauno iekārtu apgūšanai un jauno sieru ražošanai vajag laiku. Patlaban redzam, ka jaunais “Maasdam” siers ir sācis uzvaras gājienu. Nebijām sapratuši, ka sieram ar amoliņu būs tik liels pieprasījums. Ar katru ražošanas partiju šo sieru ražojam vairāk, tomēr aizvien tā nepietiek. Cilvēki šo sieru ir iemīlējuši.

– “Latvijas pienam” bija iecere būvēt arī jaunu glabātavu. Tās nav, un sieru nav kur glabāt. Vai tāpēc veikalos ir tikai divus mēnešus noturēts siers?

– Nē, katrai siera šķirnei ir savs nogatavināšanas laiks un līdz ar to arī gatavības laiks. Ir gan mēnesi, gan divus, gan arī astoņus mēnešus gatavināts siers. Par noliktavām runājot, jā, viens no “Latrapa” ieguldījumiem būs glabātavas paplašināšanā. Šobrīd aktuāls ir jautājums, vai esošajās glabātavās sieru racionāli izkārtojam.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.