Uzdevums ražot vairāk siera. Saruna ar “Latvijas piena” vadītāju Anitu Skudru 0
Nesen par Latvijas lauksaimniekiem piederošās piena pārstrādes rūpnīcas “Latvijas piens” līdzīpašnieku kļuva lielākais lauksaimnieku graudkopju kooperatīvs “Latraps”, kam patlaban pieder 33% uzņēmuma akciju. Pārmaiņas notikušas arī “Latvijas piena” vadībā – uzņēmumu aptuveni pusotru mēnesi vada ANITA SKUDRA. Ar viņu sarunājās žurnālisti Ivars Bušmanis, Uldis Graudiņš un Gundega Skagale.
– Līdz šim pārdevāt alu (“Aldarī”), benzīnu (“Statoil”), šokolādi (“NP Foods”). Patlaban pienu. Kas ir garšīgākais?
– Visi ir šķidrumi (smejas). Es esmu no laukiem, no Tukuma rajona Džūkstes. Lauku darbus man ierādīja mans vecotētis un vecomāte, tieši tā viņus saucu visu mūžu. Viņi bērnībā mani bieži pieskatīja, jo mamma ļoti daudz strādāja. Kūtī bija govis, cūkas. Vecomāte bija no dziļiem Latgales laukiem, no Dagdas. Vecotētis bija no Dobeles, gruntīgs vīrs, kolhoza priekšsēdētājs Vilis Šubēvics. Viņš bija tāds cilvēks, kuram aizejot visi viņu pieminēja ar ļoti labu vārdu pat tad, kad kolhozu ēra sen bija beigusies. Kad augu, vecotēvs aizvien atgādināja, cik svarīga ir izglītība – esmu pirmā no mūsu lielās dzimtas, kam ir augstākā izglītība.
Beidzu Lauksaimniecības universitātē Pārtikas tehnoloģijas fakultāti, esmu inženiere tehnoloģe, vēlāk ieguvu arī maģistra grādu biznesa vadībā. Nekad neesmu tik daudz mācījusies kā Lauksaimniecības universitātē un nekad agrāk tik intensīvi neesmu strādājusi kā “Latvijas pienā” patlaban.