Ar taustāmu rezultātu vainagojies tā saucamais spirulīnas projekts. Sākas izmantošana produktos 2
“Latvijas Avīze”, AS “Latvijas Mediji”
Ar taustāmu rezultātu vainagojies tā saucamais spirulīnas projekts – to pārtikas produktos sāk izmantot biezeņu ražotājs SIA “Keefa”.
Pēc tam kad šī gada vasarā projektā “EitFood RIS Patērētāju Laboratorija” seniori apkopoja idejas jaunu produktu ražošanai, izmantojot mikroaļģi spirulīnu, tā realizētāji nonākuši līdz finiša taisnei.
Proti, nākamajā gadā veikalos nonāks dārzeņu smēriņš – mērcīte grauzdiņiem un ceptai gaļai vai desiņām. SIA “Keefa” pārtikas tehnoloģe Liene Ozola stāsta, ka mērcē apvienosies klasiskais ķiploks un mārrutks ar tagad tik populāro smiltsērkšķi.
Produkti atšķirsies no esošajiem ar sastāvā esošo spirulīnu – vērtīga sastāva mikroaļģi. SIA “SpirulinaNord” dibinātāja Agnese Stunda-Zujeva uzsver, ka spirulīna ir Eiropas mēroga inovācija.
Projekta ietvaros vismaz viens jākomercializē, bet netiek izslēgta iespēja, ka taps vēl kāds. Jaunu produktu tapšanā plānots sadarboties vēl ar citiem pārtikas ražotājiem.
“SpirulinaNord” attīsta tehnoloģiju vērtīgās tropu mikroaļģes spirulīnas audzēšanai vēsā klimatā, izmantojot inovatīvu bioreaktoru, kur tiek nodrošināta augšanai nepieciešamā temperatūra, apgaismojums un barības vielas jeb aļģu “ēdienkarte”.
Kopš pagājušā gada izskaņas uzņēmuma produkts – svaiga spirulīna – pieejams tirdzniecībā.