Burvīgā “Oreo kūka” ar šokolādi un zemenēm. Saimnieces Inas Frīdbergas recepte 0
Nosaukums “Oreo kūka” cēlies no Oreo cepumiem, taču šos cepumus var aizstāt ar Selgas šokolādes cepumiem, stāsta čaklā saimniece Ina Frīdberga no Tērvetes novada.
5 olas, 250 g cukura un šķipsniņu sāls ar mikseri puto vismaz 5 min.
140 g miltu, 70 g kakao un 1 tējk. cepampulvera samaisa un iemaisa saputotajās olās.
1/2 glāzi piena uzvāra, pievieno 30 g sviesta un maisa, līdz tas izkusis. Karstu pievieno mīklai, kārtīgi samaisa.
Lej formā un iepriekš uzkarsētā cepeškrāsnī 180 grādos cep gatavu.
Atdzesē, ar asu nazi sadala divās daļās.
Krēmu gatavo, 700 g saldā krējuma saputojot ar cukuru (pēc garšas) un vaniļu, bet ne pārāk stingri.
Pievieno 300 g Filadelfijas siera un puto, līdz izveidojas viendabīga krēmīga masa.
Sadrupina vienu paciņu Selgas šokolādes cepumu, pievieno krēmam, viegli samaisa.
Uz biskvīta plāksnes uzziež 2/3 krēma, nolīdzina, virsū liek otru biskvīta kārtu un atlikušo krēmu.
Nolīdzina, uz dažām stundām ievieto ledusskapī. Pirms pasniegšanas rotā ar ogām un šokolādi.