Ar šķiņķa krēmu pildīta omlete. Recepte divās versijās 2
1. variants
2 olas, 2 ēdamkarotes piena, sāls, sviests cepšanai. Pildījumam: 150 g sutināta šķiņķa, 50 g kausēta siera “Dzintars”.
Olas sakuļ, pievieno sāli, pienu, vēlreiz sakuļ, lej uz pannas. Izkausētā sviestā cep no abām pusēm gaiši dzeltenu.
Atdzisušu pārziež ar samaltu šķiņķi, kurā iemaisa kausēto sieru. Satin stingrā veltni, ietin folijā un uz 1 stundu ievieto ledusskapi.
Pasniedz sagrieztu šķēlītēs, rotā ar dārzeņiem.
2. variants
2 olas, 2 ēdamkarotes piena, sāls, ēdamkarote sasmalcinātu pētersīļu un seleriju lapiņu, sviests cepšanai, pildījums kā variantā.
Omleti pagatavo kā 1. variantā, tikai tai pievieno zaļumus.