Ar skaudību nekad neēdu. Ekskluzīva intervija ar franču ārstu dietologu Pjēru Dikānu 0
Visā pasaulē ir pazīstama franču ārsta dietologa Pjēra Dikāna diēta, ko izmēģinājuši miljoniem vājētgribētāju. Pjērs Dikāns jau 45 gadus strādā klīniskās dietoloģijas jomā un palīdz cilvēkiem atbrīvoties no liekā svara, pēc paša teiktā, uz visiem laikiem. Viņš sarakstījis 19 grāmatu, kas pārtulkotas vairāk nekā 25 valodās. Latvijā šogad Pjērs Dikāns apmeklēja svara korekcijas centru Vitalitātes akadēmija Lažas pagastā, kur klientiem ir iespēja tikt vaļā no liekajiem kilogramiem, izmantojot arī slavenā dietologa izgudroto paņēmienu. Šajā vietā ar viņu tikās arī žurnāla 36,6 °C autore.
Sākums – gaļas diēta
“Kad beidzu Medicīnas universitāti, vēlējos kļūt par neirologu. Aizgāju uz slimnīcas ordinatūru un, tā kā man vajadzēja nopelnīt naudu dzīvošanai, sāku arī pieņemt slimniekus. Man nācās ārstēt dažādas slimības,” stāsta franču speciālists. Viens no viņa pacientiem bija dzejas izdevējs. Pjērs Dikāns dievinot dzeju, tāpēc bieži ar pacientu runājis par to. Reiz pacients uzrunājis dakteri – paskatieties, cik es esmu resns! “Šis cilvēks svēra ap 140 kilogramu un teica, ka es viņu esmu izārstējis no daudzām kaitēm. Viņš mīlot mani un ļoti uzticoties.
Vēloties, lai es viņam palīdzu novājēt. Es teicu – absolūti neko nezinu par dietoloģiju,” turpina ārsts. Izdevējs lūdzies, lai viņam palīdz izveidot diētu, pievienojot ēdienkartei visdažādākos produktus. “Es teicu: ēdiet gaļu, cik gribat, bet, lūdzu, dzeriet daudz ūdens. Pēc piecām dienām atnāciet pie manis. Kad viņš ieradās, bija zaudējis piecus kilogramus. Turpinājām tāpat ar gaļu un ūdeni, un vēl pēc piecām dienam viņš bija zaudējis trīs kilogramus. Desmit dienās – astoņus kilogramus svara,” palielās Pjērs Dikāns.
Viņš licis ēst arī dārzeņus, bet pēc desmit dienām pacients vairs nebija nokrities svarā. “Tā mēs ar viņu eksperimentējām: piecas dienas gaļa, piecas dienas dārzeņi. Tādējādi viņš nometa četrdesmit kilogramu. Redzot šā cilvēka laimi, sapratu, ka būšu dietologs. Iestājos Dietoloģijas institūtā un ieguvu klasiskā dietologa specialitāti,” savas karjeras sākumu atceras pazīstamais dietologs.