Foto – Valdis Semjonovs

Ar sirsnību gatavotas “Mākoņu salas”. Recepti piedāvā dziedātāja Olga Rajecka 0

Sastāvdaļas (4 porcijām) – 300 g svaigu zemeņu, avenes, mellenes, laims, 1/2 kārbiņa iebiezinātā piena, 200 g Filadelfijas vai maskarpones siera, 30 g želatīna, 200 g saldā krējuma, pūdercukurs, piparmētru lapiņas.

Reklāma
Reklāma
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
“Asaras acīs!” Tantiņas pie Matīsa kapiem tirgo puķu vainagus. Kāds izsauc policiju, bet viņa rīcība pārsteidz
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Filadelfijas vai maskarpones sieru sakuļ ar iebiezināto pienu. Atsevišķā traukā sakuļ saldo krējumu, tam pievieno izkausētu un uzbriedinātu želatīnu (kā gatavot želatīnu, jālasa uz iepakojuma). Pēc tam siera un iebiezinātā piena masu pievieno saldā krējuma un želatīna masai. Stikla traukā vienā kārtā liek balto masu, pāri – šķēlītēs sagrieztas zemenes. Pēc tam traukā vēlreiz klāj balto masu, pāri – svaigas avenes un mellenes. Rotā ar piparmētru lapiņām.

Olga Rajecka
Foto – Valdis Semjonovs
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.