Ar sēnēm un brī sieru pildīti cepti cukīni ziedi 0
Sastāvdaļas
• 8 cukīni vai kabaču ziedi
• 300 g saceptu sēņu
• 300 g brī siera
• 1–2 ķiploka daiviņas
• malti melnie pipari
• timiāns
• sāls
• sviests
• eļļa cepšanai
Pagatavošana.
Sviestā apcep vārītas vai svaigas sēnes (var izmantot gailenes, baravikas, atmatenes), pievieno smalki sagrieztas ķiploka daiviņas, timiānu, sāli un maltus melnos piparus pēc garšas (ja vēlas izteiktāku garšu, cepšanas beigās pievieno nedaudz trifeļu eļļas).
Pagatavo tempuras miltu mīklu – tempuras miltu maisījumam pievieno aukstu ūdeni vai aukstu gāzētu minerālūdeni, līdz veidojas pabiezas pankūku mīklas konsistence. Tad cukīni vai kabaču ziedus uzmanīgi pilda ar ceptām sēnēm un sieru (sēnes nedrīkst būt pārāk mitras, jo tad tempuras mīkla cepot nekļūs kraukšķīga. Kad ziedi sapildīti, ziedkausiņa lapiņas uzmanīgi saliek tā, lai siers un sēnes būtu apklātas. Pannā uzkarsē eļļu, cukīni ziedus apviļā tempuras mīklā un cep, līdz mīkla kļūst cieta un kraukšķīga.
Tempuras mīklā ceptie pildītie cukīni ziedi būs kā uzkoda, ko pasniegt ar dažādām mērcēm – krēmīgām, asām, uz sojas bāzes gatavotām.
Tempuras miltu maisījumu japāņu virtuvē izmanto jūras velšu, zivju un dārzeņu panēšanai; maisījuma sastāvā ir kviešu un kukurūzas milti, cepamais pulveris, sāls un cukurs; var nopirkt lielveikalos. Ja nav tempuras miltu, var lietot kviešu miltus.
Cukīni vai kabaču ziedus var pildīt arī ar dārzeņiem, spinātiem vai biešu kātiem.