Ar sēnēm pildīts ķirbis. Garšos debešķīgi! 0
Sastāvdaļas
• neliels (garens) ķirbis
• 1 sīpols
• 100 g sēņu (var izmantot saldētās vai šampinjonus)
• 70 g rīsu (vai kuskusa)
• 70 g rīvēta siera
• 50 g kaltētu tomātu
• 2 ēdamkarotes eļļas
• pusglāze buljona
• 2 ēdamkarotes rīvmaizes
• sāls, malti melnie pipari
Pagatavošana
Ķirbi gareniski pārgriež uz pusēm, izņem sēklas un daļu mīkstuma.
Sēnes un rīsus novāra (kuskusu uzbriedina).
Sīpolus sīki sagriež un apcep eļļā, kamēr tie kļūst caurspīdīgi.
Pievieno sēnes un visu kopā pacep 10 minūtes. Liek klāt vārītos rīsus, pieber sāli un piparus.
Maisījumu ar karoti liek izdobtajās ķirbja pusēs, uzkaisa sieru, rīvmaizi un cepeškrāsnī 190 °C cep 30 minūtes.
Ēdiens, ko var servēt uz folijas salvetes, šķīvi nemaz nevajag!