Ar sēnēm pildīti tomāti 0
Sastāvdaļas – 3–4 tomāti, 100 g svaigu baraviku vai šampinjonu, 1 sīpols, 1 ēdk. tomātu pastas, 1 ēdk. rīvmaizes, 2 ēdk. eļļas, 10 g siera, 1 ķiploka daiviņa, malti melnie pipari, pētersīļu zaļumi un sāls pēc garšas.
Pagatavošana.
Tomātiem nogriež cepurītes (aptuveni 1/5 no augļa augstuma), ar tējkaroti izgrebj sēklas un daļu mīkstuma.
Sīpolu smalki sagriež un karstā eļļā viegli apcep, pievieno sasmalcinātas sēnes, ķiploku, pētersīļu zaļumus, tomātu pastu un turpina karsēt.
Masai pievieno rīvmaizi, sāli un piparus.
Pilda tomātos, pārkaisa sarīvētu sieru, apslaka ar eļļu un cep cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes 200 oC temperatūrā.