Foto – Aija Geida

Sīrups 4

• 1 l pīlādžu sulas

• 1,3 kg cukura

Izmanto pilnīgi gatavas ogas. Tās atbrīvo no kātiņiem, diennakti mērcē aukstā ūdenī un tad 10 minūtes blanšē verdošā ūdenī. Nomērcētās ogas izspiež sulu spiedē. Biezeni lej katlā, karsē uz lēnas uguns un ar putu karoti nosmeļ visus biezumus, kas paceļas virspusē. Sulu izkāš, lej katlā un pieber cukuru. Vāra aptuveni piecas minūtes, kamēr cukurs izkusis. Nosmeļ putas. Karstu sīrupu pilda izkarsētos traukos un aizvāko. Ļoti labi uzglabājas.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.