Ķirbju un pīlādžu džems 4
• Riekstu ķirbis vai cepamķirbis (jābūt ar blīvu mīkstumu)
• Pīlādži
• Cukurs
• Rieksti
Ķirbjus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un sautē nelielā ūdens daudzumā, līdz izšķīst. Masu sablendē. Gatavo pīlādžu biezeni: ogas karsē nelielā ūdens daudzumā un izberž caur sietu. Atkarībā no tā, cik stipru marmelādi vēlas, ņem 30–50% ķirbju un 20–50% cukura. Pīlādžus un ķirbjus sajauc kopā un karsē, ļaujot iztvaikot liekajam ūdenim. Kad masa kļuvusi bieza, izlej ar pergamentu izklātā zemā traukā vai kastītē. Atdzisušu sagriež gabaliņos, apžāvē, var uzbērt riekstus vai ko citu.