Foto – Aija Geida

Ķirbju un pīlādžu džems 4

• Riekstu ķirbis vai cepamķirbis (jābūt ar blīvu mīkstumu)

Reklāma
Reklāma

• Pīlādži

• Cukurs

• Rieksti

DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 168
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Mājas
Ideālais banānu uzglabāšanas veids – tie nekļūs melni nedēļām ilgi
Lasīt citas ziņas

Ķirbjus nomazgā, nomizo, sagriež gabaliņos un sautē nelielā ūdens daudzumā, līdz izšķīst. Masu sablendē. Gatavo pīlādžu biezeni: ogas karsē nelielā ūdens daudzumā un izberž caur sietu. Atkarībā no tā, cik stipru marmelādi vēlas, ņem 30–50% ķirbju un 20–50% cukura. Pīlādžus un ķirbjus sajauc kopā un karsē, ļaujot iztvaikot liekajam ūdenim. Kad masa kļuvusi bieza, izlej ar pergamentu izklātā zemā traukā vai kastītē. Atdzisušu sagriež gabaliņos, apžāvē, var uzbērt riekstus vai ko citu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.