Foto – Aija Geida

Ievārījums 4

• 1 kg pīlādžu

• 1,2 kg cukura

• 0,3 l ūdens

No savvaļā augošu sarkano pīlādžu samērā cietajām un rūgtajām ogām var iegūt labu ievārījumu. Gatavas ogas 24 stundas mērcē aukstā ūdenī, lai daļēji izšķīstu miecvielas (piemīt savelkoša iedarbība, tās ir gandrīz visos augos). Tad ogas blanšē 10–15 minūtes, liek cukura sīrupā un lēni vāra, kamēr ievārījums gatavs. Karstu pilda burkās un aizvāko.

Reklāma
Reklāma
DHL lidmašīnas avārija Viļņā: traģisks negadījums vai Krievijas sabotāža? Publicēta pilotu un lidojuma kontrolieru saruna pirms traģēdijas… 152
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
Lasīt citas ziņas

Pīlādžiem var pievienot ābolus. Uz 1,5 kg ogu ņem 600 g ābolu, 2 kg cukura un divas kanēļa standziņas. Visu liek katlā un vāra, ik pa laikam noputojot. Kad ābolu gabaliņi kļūst caurspīdīgi, ievārījums ir gatavs. Pilda burkās un aizvāko.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.