Foto – Aija Geida

Ābolu un pīlādžu džems 4

• 3 kg ābolu

• 2 kg pīlādžu biezeņa

• 0,5 l ābolu mizu novārījuma

• 2 kg cukura

Nogatavojušās pīlādž­ogas nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni, notur 3–4 stundas un pēc tam ūdeni nolej. Ogas vāra un karstas izberž caur sietu, lai iegūtu biezeni bez sēklām un mizām.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
VIDEO. “Spļāviens latviešu dvēselēs!” Cilvēkus pamatīgi satracina “Spēlmaņu nakts” priekšnesums
“Izārdīs Latviju pa vīlēm!” Soctīklotāji “izceļ saulītē” vecu premjeres ierakstu soctīklos, kas izsauc viedokļu vētru
7 lietas, kas notiek ar ķermeni, ja rītu sāc ar kafijas tasi tukšā dūšā
Lasīt citas ziņas

Ābolus nomazgā, nomizo un sagriež šķēlēs. No mizām un serdēm gatavo novārījumu: uzlej aukstu ūdeni, 10 minūtes vāra un atstāj 12 stundas, lai ievelkas. Izkāš, lej katlā, pievieno pīlādžu biezeni, cukuru un vāra 20–30 minūtes. Pēc tam pieber pusi sagatavoto ābolu un turpina vārīt. Kad ābolu šķēles daļēji izjukušas, pieliek atlikušos ābolus un vāra, kamēr tie kļūst caurspīdīgi, bet vēl nav izjukuši. Karstu džemu pilda izkarsētās burkās un aizvāko.

Džemam ar izjukušām ābolu šķēlēm ir patīkama pīlādžu garša un intensīvi oranža krāsa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.