Želeja 4
• 1 l pīlādžu sulas
• 1,5 kg cukura
Pīlādžus nomazgā, pārlej ar ūdeni, uzvāra un rūgto ūdeni nolej. Tad applaucētajām ogām uzlej ūdeni un vāra mīkstas. Iegūto masu izkāš caur marli.
Pīlādžu sulu lej katlā, pieber 1,5 kg cukura un maisot karsē, kamēr cukurs izšķīdis. Tad nemaisot vāra uz straujas uguns un nosmeļ putas. Ja nepieciešams, pielej glāzi ūdens. Želeju vāra aptuveni 10–15 minūtes. Gatavību pārbauda, uz šķīvja uzpilinot nedaudz želejas: ja tā neizplūst – ir gatava. Tad lej sterilās burciņās un aizvāko.
Želejai ir stipra pīlādžu garša. Lai tā būtu maigāka, pīlādžu sulai pielej, piemēram, upeņu, ābolu vai jāņogu sulu.