Želeja 4

• 1 l pīlādžu sulas

• 1,5 kg cukura

Pīlādžus nomazgā, pārlej ar ūdeni, uzvāra un rūgto ūdeni nolej. Tad applaucētajām ogām uzlej ūdeni un vāra mīkstas. Iegūto masu izkāš caur marli.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
2025. gads sola “stabilu melno svītru” 5 zodiaka zīmēm
Lasīt citas ziņas

Pīlādžu sulu lej katlā, pieber 1,5 kg cukura un maisot karsē, kamēr cukurs izšķīdis. Tad nemaisot vāra uz straujas uguns un nosmeļ putas. Ja nepieciešams, pielej glāzi ūdens. Želeju vāra aptuveni 10–15 minūtes. Gatavību pārbauda, uz šķīvja uzpilinot nedaudz želejas: ja tā neizplūst – ir gatava. Tad lej sterilās burciņās un aizvāko.

Želejai ir stipra pīlādžu garša. Lai tā būtu maigāka, pīlādžu sulai pielej, piemēram, upeņu, ābolu vai jāņogu sulu.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.