KUR IEGĀDĀTIES? 0
Veikalā “Mego” svaiga sarkanā paprika maksā 4,49 kilogramā, zaļā – 3,69, bet oranžajai un dzeltenajai paprikai tobrīd bija atlaide, tāpēc cena 3,29 kilogramā (pilna cena – 3,99). Visa “Mego” nopērkamā svaigā paprika audzēta Spānijā. “Rimi” sarkanā (Spānija) un zaļā (Nīderlande) paprika maksā 4,29 kilogramā, dzeltenā (Nīderlande) un oranžā (Nīderlande) – 4,95. “Rimi” nopērkams arī paprikas komplekts (viena sarkanā un viena dzeltenā) grilēšanai par 2,39 (Nīderlande), saldā mini paprika (Spānija, 100 g) par 1,39, koniskā saldā, sarkanā paprika (250 g) par 2,19 un ekoloģiski audzēta sarkanā paprika (Izraēla, 400 g) par 3,79 iepakojumā. Abos veikalos dabūjama arī konservēta paprika. Uzņēmuma “Spilva” gatavotie marinētie ķiršu pipari (670 g) “Mego” maksā 3,79, “Rimi” – 3,77. “Spilvas” marinētā grilētā paprika (670 g) “Mego” dabūjama par 2,69, “Rimi” – par 2,66. “Spilvas” ražotie pipari marinādē (650 g) nopērkami par 1,69, “Mego” – par 1,78. “Rimi” var nopirkt arī “Spilvas” gatavotus grieztus piparus marinādē (650 g) – par 1,68 un sarkano papriku marinādē pēc “Rimi” pasūtījuma par 1,69. Savukārt “Mego” plauktos atradu arī Polijā ražotu marinētu papriku (720 ml) par 1,70 eiro. Abos veikalos var iegādāties arī dažādu veidu lečo un salātus, kuriem pievienota paprika.
KO PAGATAVOT?
*Salāti ar papriku. Sutinātu vai ceptu vistas fileju sagriež strēmelītēs. Pievieno sagrieztu svaigu gurķi, saplūkātas salātlapas, nedaudz smalki sakapāta sīpola un sarkanā sīpola, paprikas gabaliņus un sakapātas olas. Pievieno krējumu un majonēzi. Sajauc un ceļ galdā.
*Tomātu, sīpolu un paprikas sautējums. Pannā sakarsētā eļļā ieber 1 kg nomizotu, sakapātu sīpolu un maisot cep, līdz tie kļūst zeltaini. Liek klāt sagrieztu dzelteno un sarkano papriku, sautē 10 min. Rupji sagriež 600 g blanšētu, nomizotu tomātu, liek klāt pannā un apmaisot sautē 30 min. Bauda siltu kopā ar gaļu vai ar maizi.