Ar Mocarellas sieru un garnelēm pildīti laša rullīši 0
Sastāvdaļas: Svaigs lasis, Mocarellas siers, garneles vai vēžu astītes, dilles, svaigi dārzeņi. Risoto: sviests, sīpoli, ķiploki, risoto rīsi, baltvīns, buljons, timiāns. Mērcei: rabarberi, zemenes, balzamiko etiķis, medus, svaigs ingvers.
Kā gatavot?
Lasi sagriež šķēlēs. Traukā liek Mocarellas sieru, kam pievieno atkausētas garneles un kapātas dilles. Masu sajauc, pilda laša šķēlēs, sarullē, nostiprina ar zobu kociņu. 12 – 15 min cep cepeškrāsnī 180 grādos. Sviestā apcep sakapātus sīpolus un ķiplokus, pieber rīsus, pievieno timiānu. Uz lēnas uguns maisot vāra, ik pa brīdim pievienojot nedaudz baltvīna un buljona. Risoto gatavo 25 min. Katliņā sutina sagrieztus rabarberus, pievieno nedaudz balzamiko, medus un svaiga ingvera. Beigās pievieno svaigas vai atkausētas zemenes. Visu kārto uz šķīvja, pasniedzot ar svaigiem sezonas dārzeņiem.
Gatavoja bāra restorāna “Āķis” pavāre Ligita Meirēna