Foto: SHUTTERSTOCK

Ar mērcīti garšīgāk: 6 iecienītas receptes – arī omītes laiku “baltā mērce” 3

Mērces papildina ēdiena garšu, aromātu, padara ēdienu sulīgāku. To zina ikviena saimniece, tomēr ne visas prot pagatavot garšīgu mērci. Lūk, dažas receptes ierosmei!

Reklāma
Reklāma
“Iespējams, vainīga ir kļūda mašīnas vadītāja vai vecākā apkalpes vadītāja rīcībā.” Noteikta precīza nogrimušās bruņumašīnas atrašanās vieta 55
Trampa atbilde par ASV karavīru pazušanu Lietuvā ir tikpat šokējoša kā pats notikums 54
“Naktī radās sarežģījumi – “zirneklim” saplīsa kāja!” Dūņās ir “uztaustīts” kas metālisks; Lietuvā turpinās glābšanas darbi
Lasīt citas ziņas

Kā šķidrumu mērcēm izmanto gaļas, zivju un sēņu buljonu, dārzeņu novārījumu, ūdeni, pienu vai krējumu. Vispirms kviešu miltus ar vai bez taukvielām izkarsē uz pannas, līdz tie kļūst iedzelteni (baltajām mērcēm) vai brūngani (brūnajām mērcēm). Brūnās mērces ir tumšākas nokrāsas, ar asāku garšu, tās pasniedz ar ceptiem gaļas, zivju vai dārzeņu ēdieniem. Baltās mērces ir gaišākā krāsā, ar maigāku garšu. Tās pasniedz ar vārītiem, saceptiem gaļas, zivju vai dārzeņu ēdieniem, arī no putraimiem pagatavotiem.

Mērces tapšanai nepieciešami arī sīpoli, burkāni, pētersīļi, selerijas, mārrutki, tomātu biezenis, garšvielas. Atkarībā no šīm piedevām tā iegūst nosaukumu, piemēram, sīpolu, tomātu vai mārrutku mērce.

CITI ŠOBRĪD LASA

Garšīgas brūnās mērces izdodas, ja tās gatavo no gaļas buljona vai šķidruma, ko iegūst, pēc gaļas cepšanas uz pannas uzlejot ūdeni un savārot.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.