Ar makaroniem pildīta vistas gaļas rulete 0
Šai receptei tiek izmantoti vienkārši produkti, galvenais – vajag veikalā nopirkt garus makaronus ar cauru vidiņu, lai izskatās kā trubiņas. Tieši tas piešķir šim ēdienam neparastu izskatu.
Sastāvdaļas – 500 g vistas maltās gaļas, 100 g garie makaroni ar cauru vidiņu, 50 g sviesta, 20 ml saldā krējuma, 1 ola, 1 ēdamkarote kartupeļu cietes, 2 ēdamkarotes mannas, 1 tējkarote kurkuma, 2 tējkarotes sāls, 2 ķiploka daiviņas, pipari pēc garšas, dilles un pētersīļa lapiņas.
Pagatavošana.
Malto gaļu liek emaljētā katliņā, pievieno olu, sviestu un sasmalcinātu ķiploku. Pēc garšas pievieno sāli un piparus.
Visu ar blenderi kārtīgi samaisa, lai iegūtu viendabīgu masu. Pievieno mannas putraimus un kartupeļu cieti, ielej saldo krējumu. Atkal visu rūpīgi samaisa.
Lai šī rulete izdotos, gaļas masa ir kārtīgi jāsamaisa, lai tajā nebūtu neviena kunkulīša. No tā ir atkarīga ruletes kvalitāte un izskats. Sagatavoto masu liek ledusskapī, lai atdziest.
Kamēr gaļa dziest, sālsūdenī novāra makaronus. No uguns noņem un ūdeni nolej vēl līdz galam neizvārītiem makaroniem. Makaronus liek traukā un pārkaisa ar kurkumu. Ļoti uzmanīgi samaisa, lai makaroni nesalūztu.
Pēc tam makaronus liek uz pārtikas plēves, nostieptus kā diedziņus, visus kopā vienā pušķītī. Visus satin pārtikas plēvē, lai stingri turas kopā, un uz 20 minūtēm liek ledusskapī.
Ņem foliju, uz tās liek atdzesēto gaļas masu. To izklāj vienmērīgi biezu taisnstūra formātā.
Sasmalcina zaļumus un pārkaisa gaļas slānim.
Makaronus uzmanīgi iztin no pārtikas plēves un noliek uz gaļas masas pašā malā.
Tagad pats interesantākais! Nedaudz sastingušos makaronus uzmanīgi tin iekšā gaļas masā, veidojot ruleti. Ruleti rūpīgi satin folijā un liek 190 grādus karstā cepeškrāsnī.
Cep apmēram 40 minūtes. Gatavo ruleti nedaudz atdzesē un sagriež gabalos. Var ēst gan siltu, gan arī aukstu.
Labu apetīti!