Ar ko produktu tvaicēšana ir vērtīgāka par vārīšanu? 0
Tvaicēšanu vēlams izvēlēties, ja produktam ir augsta uzturvērtība.
Produktu tvaicēt ir daudz labāk nekā vārīt, jo nezūd vitamīni. Piemēram, vārot dārzeņus, viss labums paliek ūdenī, bet tvaicējot tas saglabājas dārzeņos. Turklāt tvaicēta pārtika, teiksim, zivis, izskatās daudz labāk, jo saglabājas krāsa un tekstūra.
Ko netvaicē. Nav ieteicams tvaicēt produktus, kas oksidējas. Tādus augļus kā āboli un bumbieri, protams, var tvaicēt, tikai tie iepriekš jāapslaka ar citrona sulu. Nevajadzētu arī tvaicēt produktus, ko tradicionāli pieņemts tikai cept vai vārīt. Grūti iedomāties tvaicētu steiku vai spageti.
Labāk tvaicēt porcijas lieluma gabalus. Veselu vistu tvaicētājā nav vēlams likt, bet, protams, burkāni rasolam jātvaicē nesagriezti un ar mizu. Taču dārzeņu ēdieniem bietes, burkānus un kabačus vislabāk tvaicēt jau nomizotus un sagrieztus gabaliņos, jo tie ātrāk būs gatavi.