Foto – Shutterstock

Ar ko produktu tvaicēšana ir vērtīgāka par vārīšanu? 0

Tvaicēšanu vēlams izvēlēties, ja produktam ir augsta uzturvērtība.

Reklāma
Reklāma
Sarunas Saūda Arābijā: atklāts, ko Ukraina piedāvās ASV, lai tās atjaunotu militāro palīdzību un atsāktu izlūkošanas datu apmaiņu
Pasaules gals ir tuvāk, nekā domājām: Vatikāna slepenajos arhīvos atrasta sena grāmata, kurā minēts gads, kad pienāks pastarā diena
Maskava nervozē: Kremļa pārstāvis nāk klajā ar paziņojumu Eiropai. Vai pamats satraukumam?
Lasīt citas ziņas

Produktu tvaicēt ir daudz labāk nekā vārīt, jo nezūd vitamīni. Piemēram, vārot dārzeņus, viss labums paliek ūdenī, bet tvaicējot tas saglabājas dārzeņos. Turklāt tvaicēta pārtika, teiksim, zivis, izskatās daudz labāk, jo saglabājas krāsa un tekstūra.

Ko netvaicē. Nav ieteicams tvaicēt produktus, kas oksidējas. Tādus augļus kā āboli un bumbieri, protams, var tvaicēt, tikai tie iepriekš jāapslaka ar citrona sulu. Nevajadzētu arī tvaicēt produktus, ko tradicionāli pieņemts tikai cept vai vārīt. Grūti iedomāties tvaicētu steiku vai spageti.

CITI ŠOBRĪD LASA

Labāk tvaicēt porcijas lieluma gabalus. Veselu vistu tvaicētājā nav vēlams likt, bet, protams, burkāni rasolam jātvaicē nesagriezti un ar mizu. Taču dārzeņu ēdieniem bietes, burkānus un kabačus vislabāk tvaicēt jau nomizotus un sagrieztus gabaliņos, jo tie ātrāk būs gatavi.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.