Foto-JIANG HONGYAN/Shutterstock

Ar ko atšķiras pīļu olas no vistu olām? Kuras ir vērtīgākas? 0

Ar ko atšķiras pīļu olas no vistu olām? ILZE JĒKABPILĪ

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
3 zodiaka zīmes, kuru pārstāvji laikā no Lieldienām līdz Jāņiem piedzīvos īpašu veiksmi
Pēc pirkumu veikšanas, izmantojot lietotni “Temu”, cilvēkiem no bankas kartēm pazudusi nauda
Cilvēks samaksā, bet paliek tukšā! Kāpēc “K Senukai” pārdot pircējiem preces, kuras vēlāk nepiegādā?
Lasīt citas ziņas

Zemnieku saimniecības Gribēni saimniece Līga Roga stāsta, ka pīļu olās ir lielāks kaloriju daudzums – 185 kcal (vistu olā – 70 kcal), olbaltumvielas – 13,3 mg (vistu olā – 6 g), holesterīns – 14,5 g (vistu – 205 mg); atšķirībā no citu mājputnu olām pīļu olās ir augstāks dzelzs saturs. Pīļu ola ir prāvāka par vistas olu – sver aptuveni 70 gramu.

Lai pīļu olas būtu garšīgākas, tās pirms vārīšanas jāsasilda istab as temperatūrā. Olas jāvāra 7 minūtes. Savas augstās enerģijas dēļ tās ieteicams lietot uzturā sportistiem, cilvēkiem ar novājinātu imūnsistēmu, smaga darba veicējiem. Savukārt tiem, kuri vēlas notievēt, jāatturas bieži lietot pīļu olas (ne vairāk kā 1–2 reizes nedēļā). Ūdensputnu olas var labi izmantot konditorejas izstrādājumu (kūku, biskvītu) cepšanai, jo olbaltums labi putojas, pēc izņemšanas no plīts biskvīta kārta ir noturīga (tā nesaplok, nekļūst plāna un sīksta).

CITI ŠOBRĪD LASA

Ja pīles peld dabīgos, aizaugušos dīķos ar stāvošu ūdeni, tās biežāk inficējas ar salmonellas baktērijām. Realizējot olas tirgū, tās tiek pārbaudītas. Audzējot pašpatēriņam, tas parasti netiek darīts, tādēļ jēlas olas lietot uzturā nedrīkst. Pirms gatavošanas tās noteikti nomazgā (ja mazgā vairākas dienas iepriekš, samazinās to derīguma termiņš par 7 dienām).

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.