Ar ko atšķiras dažādi turētu vistu dētās olas? Ciemojamies pie Mārtiņa Rītiņa un viņa vistām 3

Tas nav tikai cipars uz vistas olas čaumalas. Tas norāda, ko vista ēd un kādos apstākļos dzīvo. Pavārs un nu arī vistkopis Mārtiņš Rītiņš, kura pārraudzībā ir gailis Kaspars un deviņas vistas, labprāt izrāda savu vistu ziemas māju, kur pie griestiem karājas operas lustra. Ar izdomu iekārtotie apartamenti un bioloģiskā barība ir tas, kas pavāram ļauj savas vistas saukt par laimīgām un olas par īpašām. “Šādas olas ir garšīgākas un veselīgākas,” ir pārliecināts vistu īpašnieks Mārtiņš Rītiņš.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
15 lietas, no kurām jāatbrīvojas līdz Jaunajam gadam
Krievijas militārajās bāzēs pie robežām ar Baltijas valstīm un Poliju notiek aktīva rosība. Ko satelītattēlos pamanījuši igauņi?
Veselam
5 pārtikas produkti, kas novērš matu izkrišanu
Lasīt citas ziņas

Uztura speciālisti atzīst, ka pie mums arvien biežāk pēta, ar ko brīvā dabā skrejošas vistas olas atšķiras no sprostos dētajām. Protams, brīvībā grūtāk pamanīt visu, ko vista apēd, jo sprostā to var viegli izkontrolēt. Sprostā dētām olām ir skaidrs, kas tur ir iekšā no A līdz Z.

Ar ko atšķiras dažādi turēto vistu olas un kuras ir vērtīgākas, uzzināsiet video.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.