Cepti ķiploki 19

Foto: SHUTTERSTOCK

Sastāvdaļas:

• 6 lieli ķiploki

• 2 ēdamkarotes eļļas

• timiāna un rozmarīna zariņi

• malti melnie pipari

• sāls

Pagatavošana:

Ķiplokiem noņem miziņas, līdz paliek viena. Ķiplokiem nogriež augšu (1/3). Liek uz ieeļļotas folijas veidnē. Pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem, apslaka ar olīveļļu vai uzliek sviesta piciņas. Uzloka folijas malas. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 30 minūtes. Tad noloka foliju un pacep vēl kādas 10 minūtes.

Garšos kā smēriņš uz maizes, bet tikpat labi derēs kā piedeva grilētai zivij vai gaļai.

Cepot var ķiplokiem uzlikt arī pesto, majonēzi vai uzspiest citronu sulu.

Reklāma
Reklāma
SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.