
Cepti ķiploki 19
Sastāvdaļas:
• 6 lieli ķiploki
• 2 ēdamkarotes eļļas
• timiāna un rozmarīna zariņi
• malti melnie pipari
• sāls
Pagatavošana:
Ķiplokiem noņem miziņas, līdz paliek viena. Ķiplokiem nogriež augšu (1/3). Liek uz ieeļļotas folijas veidnē. Pārkaisa ar sagrieztiem zaļumiem, apslaka ar olīveļļu vai uzliek sviesta piciņas. Uzloka folijas malas. Cep cepeškrāsnī 180 °C aptuveni 30 minūtes. Tad noloka foliju un pacep vēl kādas 10 minūtes.
Garšos kā smēriņš uz maizes, bet tikpat labi derēs kā piedeva grilētai zivij vai gaļai.
Cepot var ķiplokiem uzlikt arī pesto, majonēzi vai uzspiest citronu sulu.