Foto: Shutterstock

Uzziņa! 3

• Pirms gatavošanas grūbas jānoskalo vairākos ūdeņos, kamēr skalojamais ūdens ir dzidrs. Tad ēdienam nebūs tumšas nokrāsas.

Reklāma
Reklāma
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
7 brīnumēdieni! Pārtikas produkti, kuru regulāra iekļaušana ēdienkartē kavē ādas novecošanos
Lasīt citas ziņas

• Lai īsinātu grūbu vārīšanas laiku, tās iepriekš iemērc uz kādu stundu.

• Izmērcētās grūbas ber katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un uz lēnas uguns karsē 10 minūtes kopš vārīšanās brīža. Tad izslēdz uguni un ļauj grūbām atdzist 10 minūtes. Pēc tam atkal vāra 10 minūtes un atdzesē, šo procesu atkārtojot trīs reizes.

CITI ŠOBRĪD LASA

• Novārītas grūbas var sasaldēt mazās porcijās, lai varētu pievienot ēdienam.

• Grūbas ieteicams uzglabāt māla, stikla vai metāla traukos ar hermētisku vāku. Jāuzglabā vietā ar labu ventilāciju, jo pārlieks mitrums ir galvenais graudaugu ienaidnieks.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.