Uzziņa! 3
• Pirms gatavošanas grūbas jānoskalo vairākos ūdeņos, kamēr skalojamais ūdens ir dzidrs. Tad ēdienam nebūs tumšas nokrāsas.
• Lai īsinātu grūbu vārīšanas laiku, tās iepriekš iemērc uz kādu stundu.
• Izmērcētās grūbas ber katlā, pārlej ar aukstu ūdeni un uz lēnas uguns karsē 10 minūtes kopš vārīšanās brīža. Tad izslēdz uguni un ļauj grūbām atdzist 10 minūtes. Pēc tam atkal vāra 10 minūtes un atdzesē, šo procesu atkārtojot trīs reizes.
• Novārītas grūbas var sasaldēt mazās porcijās, lai varētu pievienot ēdienam.
• Grūbas ieteicams uzglabāt māla, stikla vai metāla traukos ar hermētisku vāku. Jāuzglabā vietā ar labu ventilāciju, jo pārlieks mitrums ir galvenais graudaugu ienaidnieks.