Rasoļņiks 3

Sastāvdaļas:

• 1 kg liellopa ribiņu

• 300 g grūbu

• 5 kartupeļi

• 5 sālīti gurķi

• 1 burkāns

• 1 sīpols

• sāls

• melno piparu graudi

• lauru lapas

• zaļumi

• sviests cepšanai

Pagatavošana:

Ribiņas liek aukstā ūdenī un uzvāra uz straujas liesmas, noputo. Pieber sāli un piparus un turpina vārīt uz lēnas uguns. Burkānu sarīvē uz rupjas sakņu rīves, sīpolu sagriež un apcep uz pannas sviestā.

Reklāma
Reklāma
“Baidens nolēmis skaisti aiziet no dzīves, paņemot sev līdzi ievērojamu daļu cilvēces.” Medvedevs biedē ar Trešo pasaules karu
TV24
“Laikam par to nevaru stāstīt, bet…” Rajevs atklāj iepriekš nedzirdētu informāciju par Rinkēviča un Trampa telefonsarunu
Kokteilis
Personības TESTS. Kādu iespaidu tu par sevi radi? Šis attēls palīdzēs tev to noskaidrot
Lasīt citas ziņas

Kartupeļus un sālītos gurķus sagriež kubiņos. Gurķus liek katliņā, aplej ar ūdeni tā, lai nosedz gurķus, un sautē 10 minūtes.

Kad gaļa mīksta, izņem no buljona, atdzesē, atdala gaļu no kauliem un sagriež gabaliņos.

CITI ŠOBRĪD LASA

Buljonā liek iepriekš izmērcētas grūbas un vāra. Kad tās pusmīkstas, pievieno kartupeļus un burkānus ar sīpoliem. Turpinā vārīt aptuveni 20 minūtes, pēc tam pievieno gurķus, lauru lapas un garšvielas pēc izvēles, piemēram, maltu raudeni, kaltētus ķiplokus, dilles, un vāra, līdz zupa gatava.

Ja gribas spēcīgāku virumu, var pieliet nedaudz 9% galda etiķa.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.