Grūbas ar pākšaugiem 3

Sastāvdaļas:

• 150 g grūbu

• 100 g kaltētu pupiņu un zirņu

• 100 g selerijas saknes

• 100 g saldētas kukurūzas

• 3 saulē kaltēti tomāti eļļā

• 3 svaigi tomāti

• 1 burkāns

• 1 sīpols

• 2 ķiploka daiviņas

• 1 tējkarote timiāna un raudenes

• 1 lauru lapa

• sāls

Pagatavošana:

Pākšaugus un grūbas iepriekš izmērcē aukstā ūdenī. Burkānu nomizo un sagriež kubiņos. Sīpolu un ķiploka daiviņas nomizo un sasmalcina. Saulē kaltētos tomātus sagriež strēmelēs. Tomātus noblanšē, novelk miziņu un sagriež kubiņos.

Reklāma
Reklāma
Kokteilis
Piecas frāzes, kuras tev nekad nevajadzētu teikt sievietei pāri 50 5
Kokteilis
Šie ēdieni nedrīkst būt uz galda, sagaidot 2025. gadu – Čūskai tie nepatiks! Saraksts ir iespaidīgs 4
Kokteilis
VIDEO. Parastā tauta nesaprot augsto mākslu? Šoreiz ir par traku! Kristians Brekte pamatīgi satracinājis latviešus
Lasīt citas ziņas

Uz pannas uzkarsē pāris karošu eļļas, kas pārlieta saulē kaltētajiem tomātiem, ieliek lauru lapu, sīpolus, burkānu un seleriju un apcep, līdz burkāna gabaliņi kļūst košāki. Pievieno pārējās sastāvdaļas, uzliek vāku un uz mazas liesmas sautē aptuveni 50 minūtes. Sāli pieber beigās.

SAISTĪTIE RAKSTI
LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.