Ar garšaugiem sālītas sēnes. Šefpavāra Māra Astiča recepte 2
Nepieciešams
1 kg vārītu sēņu, 60 g sāls, daiviņa ķiploka, 2 zariņi diļļu, 3–5 upeņu lapas, 6 melnie pipari, 2 lauru lapas.
Pagatavošana
Sālīt var visas ēdamās sēnes. Tās izvāra sālsūdenī.
Lai sēnes padarītu aromātiskākas un garšīgākas, tām sālīšanas laikā jāpieliek garšaugi un garšvielas.
Garšaugus izlasa, nomazgā, nosusina un sagriež 5 cm garos gabalos. Ķiplokus notīra un parupji sagriež. Vēlams pielikt dažas bazilika un majorāna lapas.
Novārītas, nospiestas sēnes sajauc ar sāli, garšaugiem, garšvielām, stingri sapilda traukā.
Sagatavots pēc tematiskā izdevuma “Mājas labumi”