Ar gaļu pildītie gliemežvāki 0
Sastāvdaļas – vistas fileja, 400 g šampinjonu, liels sīpols, 100 g cieta siera, 3 ēdamkarotes krējuma. Lielie makaroni gliemežvāki.
Pagatavošana.
Fileju, sīpolu, šampinjonus sagriež nelielos gabaliņos.
Pannā augu eļļā apcep sīpolus, līdz tie kļūst caurspīdīgi. Pievieno gaļu, visu samaisa un vēl sutina.
Pēc 4–5 minūtēm pievieno sēnes, sāli un piparus. Visu sutina, līdz iztvaiko šķidrums no sēnēm. Pievieno skābo krējumu un visu vēl sautē 5 minūtes. Pildījums gatavs.
Gliemežvākus novāra, notecina caurdurī un ļauj nedaudz atdzist, lai var paņemt rokās.
Ar karotīti ņem pildījumu un liek to katrā gliemežvāciņā. Virsū uzkaisa sarīvētu sieru.
Visus makaronus sarindo uz cepamās pannas un iešauj karstā cepeškrāsnī, lai nedaudz apbrūninās siers.