Ar gaļu pildīti tomāti 0

Sastāvdaļas – 6 vidēja lieluma tomāti, 0,5 kg jauktas maltās gaļas (cūkas+liellopu), 2 sīpoli, 2 burkāni, 100 g rīsu, 3–4 ēdamkarotes augu eļļas, 4 ēdamkarotes skāba krējuma, 30 g rīvēta siera, sāls un pipari pēc garšas, pētersīļu un seleriju zaļumi.

Reklāma
Reklāma
Kā mans mēģinājums atteikties no cukura pārvērtās par ceļojumu uz elli 19
Kokteilis
Šīs lietas bieži tiek dāvinātas dzimšanas dienā – tas ir stingri aizliegts
Nosaukti trīs cilvēka dzīvībai visbīstamākie pārtikas produkti 11
Lasīt citas ziņas

Pagatavošana.
Tomātus blanšē, novelk miziņu (ja miziņa netraucē – atstāj),nogriež cepurīti un izgrebj viducīšus. Uz pannas sacep malto gaļu ar sīpoliem, sāli un pipariem. Rīsus applucina, samaisa ar gaļu un pilda tomātos.
Uz pannas eļļā apcep burkānus, gredzenos sagrieztus sīpolus un pievieno no tomātiem izgrebto masu, noslēgumā – arī pētersīļu un seleriju zaļumus.

Pildītos tomātus saliek cepeštraukā, pārlej ar sagatavoto mērci, katram tomātam uzliek pa siera gabaliņam un pārliek nogrieztās cepurītes. Liek cepeškrāsnī un cep aptuveni 20 minūtes 200 oC temperatūrā. Pirms pasniegšanas pārlej krējumu.

LA.LV aicina portāla lietotājus, rakstot komentārus, ievērot pieklājību, nekurināt naidu un iztikt bez rupjībām.