Ar dārzeņiem sautēti vistas stilbiņi tomātu mērcē 0
Kā gatavot?
Vistu stilbiņus ieberž ar sāli un maltiem melnajiem pipariem. No abām pusēm apcep uzkarsētā olīveļļā (nelielā daudzumā – ~30 ml). Stilbiņus izņem no katla, pielej atlikušo olīveļļu un liek sautēties kubiņos sagrieztus burkānus, šampinjonus, selerijas un sīpolus, un plānās ripiņās sašķērētos ķiplokus un puravus, sarkano čili. Kad dārzeņi mazliet pasautējušies savā sulā, pievieno apbrūninātos vistas stilbiņus.
Pielej vistas buljonu (to var vārīt no kakliņiem, muguriņas un spārniņiem, sliņķi var izmantot vistas buljona kubiņus) un 10 minūtes visu sautē uz lēnas uguns. Pievieno konservētus tomātus savā sulā. Katlam uzliek vāku un dārzeņus un gaļu sautē 40 minūtes. Noņem no uguns un sautējumam ļauj 10 minūtes atpūsties. Tad uzbārsta smalki sagrieztus pētersīļus. Ja garšaugus uzbārsta karstam ēdienam, pazūd to aromāts.
Receptē norādītais daudzums 6 personām.
Gatavoja šefpavārs Normunds Šaiters mācību un atpūtas telpās “Viesistaba kazarmās”